Nusta KarpayHet is een geschenk van de Q'ero indianen, de directe afstammelingen van de Inca's uit Peru. Nusta betekent Godin, Priesteres, Prinses en ze zijn helpers van Moeder Aarde. Karpay betekent inwijding.

Elke inwijding geeft ons een verbinding met een Nusta welke allen hun licht in jou laten schijnen. Zij delen ieder hun kennis en wijsheid met jou, en de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie wordt hierdoor hersteld. Zo kan de Godin in jouzelf tot bloei komen.

Er zijn 144 Nusta's, echter wij werken met 7 Nusta's.Deze inwijding is een energie transmissie volgens de Andes traditie. Het getal 7 is heilig voor de Q'eros. Het staat in verbinding met de kleuren van de regenboog, de zeven chacra's, de 7 heilige krachtplaatsen, en ze staan voor de 7 lagen in de onder en de boven wereld. Jouw systeem heeft ook 7 kleuren ( chacra's ' ).

Nusta Karpay maakt verbinding tussen de vrouwelijke levensenergie van Pachamama en de vrouwelijke scheppingsenergie van de hemel.

Het zorgt voor heling van het Innerlijk Kind, spirituele groei en verdieping, brengt zachte en liefdevolle energie in ons naar boven, geeft een dieper contact met jezelf, je prachtige hart gaat zich openen, de 7 chacra´s gaan volop stromen, je krijgt een heldere visie en inzicht.

Voordat je aan deze cursus deelneemt zoek je zelf 7 stenen in de natuur waarvan je weet bij welk chacra/nusta ze horen. Dit is belangrijk omdat je de intensie van de nusta aan die bepaalde steen geeft.

heb je chumpy stones dan mag je deze gebruiken, en hoef je geen stenen te zoeken.Mama Ocllo is de Moeder van alle Godinnen, Godin van de wijsheid en de vrouwelijke kracht van de Aarde. Ze helpt ons om weer een basis te hebben. Ze helpt ons gronden in ons eigen centrum.


Toenija Mujia is de Godin van het water. Zij zorgt voor het oplossen van het ego, het loslaten van negatieve aspecten. Je zult meer in contact komen met jezelf. Dit is een Flowering Rite.


Mama Simone is de Godin van de voorouders ( innerlijk kind ). Ze verbindt je met je roots, ze is verbonden met je buik en ze helpt je jezelf te vinden, jezelf te ontmoeten. Ze neemt je mee naar je voorouders, voorbij je voorouders, naar je begin, je oorsprong, thuiskomen. Hier ontvangt u de LIneage stone.


Dona Theresa is de Godin van Harmonie. Het opent je hart voor alles wat er is. Het maakt de energie rond je hart schoon en puur, zodat je je emoties zonder oordelen kan ervaren. Zodat je het leven helder door de ogen van het hart kan ervaren.


Maria Sakanpana is de Godin van de wind. Zij leert je authentiek te zijn, trouw aan jezelf en jou waarheid te spreken. Zij heeft de verbinding met Moeder/Godin van de Wind. Het is een zuiverende inwijding waarbij de weg wordt vrijgemaakt om vrijuit te spreken en woorden die je niet kon en niet mocht uitspreken komen nu los.


Huana Huaman Tiklla is verbonden met de Tempel van de Ziener, gelegen op een vrouwelijke berg te Pisac. Deze inwijding helpt je om helderheid te krijgen en diep visionair te werken. Met deze inwijding wordt je verbonden met de Spirit van de Valk, Havik, Arend, Uil of Condor. Deze assisteren jou om helder en met een hoger perspectief te zien.


Thomasa Huaman Tiklla ( Tempel van de Vrijheid ) is de zus van Huana Huaman Tiklla en verbonden met het 7de chacra. Huaman is de Valk en Tiklla is de verbinding tussen deze wereld en de bovenwereld. Deze inwijding gaat over bevrijding en verbindt je met 7 Lichten, de 7 sterren van de Pleijades en geeft je een diepere verbinding met het Universum.

U ontvangt ook een hand-out. Zelf schrijven mag natuurlijk ook.
     Nusta Ti´kariy  ( Blossoming )De Blossoming, authentieke methode geleerd van Don Alejandro en zijn zoon Don Justo, is een verdieping van de Nusta Karpay. Er wordt gewerkt met het Licht van de sterren oa., Mama Qoto ( de Pleijades ), Paya Chasca ( Venus ) enz. waardoor het je een diepere verbinding geeft met de Nusta's. Bij deze inwijding wordt ook het Licht van de Sterren in je Mesa gebracht. Tevens worden er zielsdelen teruggehaald en er vindt heling plaats.


U ontvangt ook een hand-out. Zelf schrijven mag natuurlijk ook.
      Hoocha - Limpieza workshop 
In deze workshop wordt geleerd hoe je de Hoocha kan verwijderen bij iemand anders en jezelf.

Hoocha bouwt zich op en bevindt zich in de aura. Hoocha onstaat door ergernis, boosheid, zelfkritiek, bewust zware kritiek krijgen, ruzie's, zorgen, het niet kunnen loslaten van dingen uit het verleden enz.

Deze Hoocha eten we steeds weer opnieuw, net zoals herkauwers. Soms is er Hoocha vanuit de baarmoeder, en soms kan er ook Hoocha zijn ingeprint in je emotionele lichaam. Het kan ook zo zijn dat slechte wind Hoocha brengt, zoals bezetenheid van de doden, of levenden.

Kritiek kan je blokkeren, bv. ik kan dit niet, of ik mag dit niet.


Je leert op verschillende manieren te reinigen: met de stenen en het element Aarde, met stenen en het element Water, met Palo Santo ( heilig hout ) en het element Vuur, met de veer en het element Wind,

U ontvangt ook een hand-out na afloop.
      Mesa workshop


Een Mesa is een altaar. Je kunt het zien als een medicijn waarmee de  Paqo's healingen uitvoeren. Het is de essentie van het spirituele pad van de Q'eros.

Tijdens deze workshop leer je hoe je een Mesa kunt maken. Deze methode komt van Don Alejandro, die het weer heeft geleerd van zijn vader Don Santos.

Je leert hoe je de Mesa opbouwt, blessed, en voedt. Je leert wat je ermee kan doen.

Voor deze workshop neem je 12 zelf gezochte stenen uit de natuur mee. Hiervan komen 2 stenen uit het water, 1 mannelijke en 1 vrouwelijke.  Je zoekt in totaal 6 mannelijke en 6 vrouwelijke stenen. De mannelijke stenen zijn hoekig/vierkant, ruw en lichter van kleur. De vrouwelijke stenen zijn glad, ovaal/rond, en donkerder dan de mannelijke. Gekochte stenen mogen wel als famillie bij de Mesa, doch niet als de twaalf basisstenen. Je dient wel te weten waar de stenen vandaan komen.

Ook neem je een doek, sloop of andere doek mee en een touwtje of lintje om de Mesa dicht te binden.

Tijdens de workshop mag je notities maken, echter ontvang je ook een hand-out.


 


       Maken van een despachoAyni betekent heilige wederkerigheid ( een Q'ero begrip van samenwerking met je omgeving om de balans te behouden tussen geven en ontvangen ).


Een Despacho ceremonie is een Gebedsoffer waarbij de Paqo's met natuurlijke ingredienten steeds weer prachtige, levendige en kleurrijke offers maken. Wanneer zou je een Despacho kunnen maken, bv. geboorte, huwelijk, nieuw huis, werk, ziekte, heling enz. eigenlijk voor alles dat je wil vragen.


De Despacho is een offering aan Moeder Aarde, Pachamama. de sterren, de zon en spirits van de bergen en lichtwezens, uit dankbaarheid voor alles wat we ontvangen in het leven. Het maken en offeren is een belangrijk deel van de ceremonies van de Q'eros. De Despacho wordt gemaakt van oa. watten, bloemen, blaadjes, zoetigheid, kruiden en wierook.


Dit is een krachtige manier om te transformeren, waarbij de intenties worden ingeblazen in blaadjes, Kintu's. De intenties kunnen zijn, iets los laten, bv verdriet, angst, zorgen, boosheid, heling en verlichting enz.

Je kunt een Despacho maken om verschillende redenen, zoals geboorte, nieuwe baan, nieuw begin, bruiloft,  Hij kan persoonlijk zijn, voor iemand anders of voor een groep, voor vrede op aarde enz.


Wanneer de Despacho klaar is, word je hiermee gereinigd waarbij de zware energie wordt meegenomen  als offer voor Pachamama. Daarna wordt deze geofferd aan het vuur, waarbij alleen de paqo mag toekijken en de anderen er met de rug naar toe staan. Deze gebeden worden aan de Spirits verzonden op het moment dat de  Despacho wordt verbrand in een heilig vuur, Dit is een zeer krachtige transformatie.

De Despacho kan ook aan het water of de aarde geofferd worden.


     Leoqui despacho ( Doňa Maria en Don Alejandro )


Dit is een despacho en wordt gemaakt om hucha los te laten.Voor het loslaten en weghalen van zware  energie.

Dit kan je b.v. gebruiken als je je zorgen maakt of verdriet niet kunt loslaten b.v bij een scheiding, of verlies partner.

Eerst ontvang je een hucha cleansing en daarna wordt de despacho gemaakt.

Er wordt met de sterren, voorouders en de nusta 's gewerkt. Alle ingredienten die in de despacho komen worden meteen afgedekt. Hier worden geen foto's van gemaakt: dit laat je los. Deze despacho word altijd begraven en aan moeder aarde teruggegeven. Ze wordt dus nooit verbrand of geoffert aan het water!!


Wanneer je deze workshop heb gevolgd, dan ontvang je een beschrijving en kun je deze altijd zelf uitvoeren. Je mag hem ook doorgeven aan anderen.      Camino Amarillo


De Camino Amarillo is een workshop waarbij Mama Cura je helpt om verbindingen te maken, en Mama Anawarki om nog meer vanuit je hart en liefde te leven. Je zult naast de informatie over deze 2 Nusta's ook een Blessing van Mama Cura ontvangen en een diepwerkende Inwijding van Mama Anawarki. Bij deze workshop mag je een steen of krachtvoorwerp meenemen. Deze wordt dan bekrachtigd met de energien die in onze steen zijn ingebracht door Don Alejandro.

Deze workshop mag je daarna zelf doorgeven.
        Inca Fuerte - Authetieke meditatie Don Alejandro Apaza Machacca


Don Alejandro heeft deze krachtige meditatie speciaal gemaakt voor de westerse mens. Door deze meditatie dagelijks te doen ontvang je bescherming, kracht en energie, Licht, liefde, geluk en gezondheid, een sterk zelfvertrouwen en wordt je verbinding met je authentieke zelf hersteld. Deze meditatie duurt ongeveer 20 minuten.        Workshop Chumpy Stones 

Dit is een workshop waarmee je leert werken met chumpy stones.

Je leert bij welk chacra de steen hoort. Ook welk krachtdier, windrichting en/of archetype er mee verbonden is. Je leert hoe de stenen te gebruiken bij reiniging en heling en tevens leer je welke energie je kan aanroepen om voor heling te zorgen.

Werken met de chumpy stones wordt vooral gedaan om pijntjes of ongemakken van het lichaam te healen.

Ook kunnen zielsdeeltjes terug worden gehaald, met als laatste een Blessing van de Samin Chaway. Dit is een zegening van de Sterren.


Je dient in het bezit te zijn van een 7-delig chumpy set.
         Workshop Mama Killa - de Maan


Tijdens deze workshop leer je werken met de energie van Mama Killa, de Maan. Wanneer werk je met haar en wanneer niet. Wat doe je bij wassende en afnemende maan. Hoe zien de Paqo´s de volle Maan.

Ook doen we een meditatie met de maan en wordt er een despacho gemaakt waarbij we alles mogen vragen.


         Workshop Tres Vientos - de drie winden


In deze workshop ga je werken met de 3 winden van resp. de benedenwereld, de huidige wereld en de bovenwereld oftewel de Ukhu Pacha, Kay Pacha en de Hanaq Pacha. Wat doen deze winden afzonderlijk.

Je leert ook wat `slechte en goede winden´ zijn, en hoe de goede winden te gebruiken, bv. voor reiniging. Ook leer je jezelf beschermen tegen slechte winden.        Workshop Chasca´s - de Sterren


In deze workshop wordt uitgelegd hoe de Paqo´s met de Sterren werken, met welke sterren zij werken en welke energie deze bij zich dragen en wanneer gebruik je deze energie. Ook wordt er een despacho gemaakt voor de sterren.


       Workshop Ama Llulla - spreek je eigen waarheid


In deze workshop wordt je gereinigd, je keel wordt geopend zodat je je eigen waarheid kan gaan spreken, en je leert een hele mooie meditatie. Door je eigen waarheid niet te spreken, sluit je keel zich, waardoor een blokkade ontstaat. Ook wordt verteld hoe de Paqo´s het begrip `eigen waarheid´ zien.
Bij alle bovengenoemde workshops ontvangt u een hand-out en u bent vrij om zelf aantekeningen te maken.


     Workshop Oceandrum maken ( niet van de Inca´s )


In deze dagworkshop leer je je eigen oceandrum maken. Ook wordt deze met de vingers/handen, door je zelf, geverfd. Zo krijgt je oceandrum zijn eigen karakter met je eigen energie. Doorsnede 42 of 62 cm, naar eigen keuze.

     
     

Voorbeelden van despacho's