Dona Maria


Welkom op de website van IncaSjamanismeLimburg.Wij zijn Maria en Jo Smeets en woonachtig te Stein, in de provincie LImburg. We hebben 2 geweldige  zonen, en een leuke schoondochter en een mooi kleinkind. We zijn in 1980 getrouwd en op spiritueel gebied hebben we verschillende cursussen gedaan.


In augustus 2018 zijn we naar Peru gereisd om te werken met onze leermeester. Tijdens die periode zijn wij getrouwd in de Inca traditie door Don Alejandro Apaza Machacca, bijgestaan door zijn zoon Raoul, echtgenote Salomia en hun zoon Diego.


Begonnen zijn we met Reiki, dat al snel gevolgd werd door de 3 jarige cursus "werken met edelstenen".

Tijdens deze cursus hebben we ook nog Shamballa gedaan. In die periode hebben we ook nog een 3 daagse workshop "Channelen" gevolgd. In deze workshop hebben we leren contact maken met overledenen en hun boodschappen doorgeven. Met Reiki hebben we healingen gedaan, thuis, maar ook op afstand. Hierbij merkten we dat wij beiden mensen willen helpen helen: dat dit onze weg is.Na een tijdje hadden we het gevoel dat we nog verder wilden groeien in deze, en maakten we kennis met de authentieke leeringen van Don Alejandro Apaza Machacca. Wij krijgen hun leeringen en wijsheden aangereikt vanuit hun authentieke familielijn ( rechtstreekse afstammeling van de Inca's ) van Pampemesayoqs en Altomesayoqs.

Dit was voor ons het echte thuiskomen. Al snel volgden we de workshop Nusta Karpay, gevolgd door de Blossoming. Daarna het volgen van de Hoocha workshop en maken van een Mesa ( "medicijnbuidel" ).We hebben de 3-jarige opleiding tot Pampemesayoq ( Hoeder van de Aarde ) voltooid en volgen nu reeds enkele jaren de Masterclass. We blijven leerlingen van Don Alejandro. Linda Joyce Dane heeft samen met Don Alejandro de Inca school opgericht. Zij haalt de inca indianen, Don Alejandro, Dona Maria, Don Justo en Dona Marquesa naar Nederland toe. De Paqo's spreken Quecha en spaans. Don Alejandro en Don Justo  zijn Pampemesayoq, en Donna Maria en Dona Marquesa zijn Altomesayoq. Twee keer per jaar komen zij naar Nederland om ons hun ceremonies, de teachings en wijsheden te leren. Daarnaast ontvangen we ook rechtstreeks de inwijdingen. Voor ons is dit authentieke pad het levenspad: dit maakt ons compleet en brengt ons in verbinding met al wat is.


Tijdens deze 3-jarige opleiding hebben we ook de 3 grote inwijdingen ontvangen, waarbij de 3 krachtcentra's worden geopend, waardoor je meer vanuit jezelf gaat leven. Deze inwijdingen wordt gevolgd door de Mosoq Karpay, die het geheel compleet maakt.  Ook deze inwijding hebben we inmiddels ontvangen.

Na afronding mogen we ons ( Nusta Paqo ( medicijnvrouw ) of Paqo ( medicijnman ) noemen. Onze dank gaat dan ook uit naar deze mensen die ons op hun authentieke manier hun leringen en wijsheden overdragen.


Wij danken hun voor het delen van alle authentieke wijsheden en leringen. Onze dankbaarheid gaat ook uit naar LInda die de Paqo's en ons begeleid.

Na deze 3-jarige opleiding zullen wij de teachings bij de Paqo's blijven volgen en ons steeds verder gaan verdiepen op het pad van de regenboog.


Tevens volgen we ook workshops bij Don Alejandro, Donna Maria, Don Justo en Don Raoul.

Sinds zij op onze weg zijn gekomen, hebben we een enorme verdieping gekregen en hoe het is om met energieen te werken.


Mochten wij uw interesse hebben gewekt, en wilt u een healing, cleaning, workshops en/of de 3-jarige opleiding, dan kunt u ons bereiken via het vermelde email adres op de home pagina.


Hartelijk dank voor het bezoeken van onze pagina.


Lieve groetjes, Maria en JoLinda, Don Alejandro en Dona Maria

Don Alejandro

Don Justo

Dona Salomina & Don Raoul